Wát een spectaculaire start voor het Varend Corso Westland.

Het kon niet passender bij het thema van dit jaar: Finally Showtime. Na twee coronajaren stonden de deelnemers, de schippers, vrijwilligers en organisatie te trappelen om weer met het corso op pad te gaan. Een stralende zon, heerlijke muziek, dans en natuurlijk wonderschone corsoboten, maakten het Varend Corso Westland op de eerste dag al direct een succes.

Voorzitter Rob Baan zegt daarover terugblikkend: ,,In één woord: overweldigend. Als ik keek naar de koppies aan de waterkant, dan zag ik beleving, blijdschap. Iedereen was aan het genieten. Het was echt een geschenk al die mensen aan de waterkant.”

Door de nieuwe opzet van het corso werden voor het eerst al op donderdagavond de eerste prijzen uitgereikt: de juryprijzen voor de commerciële en niet-commerciële deelnemers werden onder luid applaus overhandigd. Bij de commerciële deelnemers won Gezamenlijke Aardwarmte Projecten Westland, met hun boot getiteld Aardwarmte. De boot Zomer Carnaval van Certhon en Van der Valk Systemen met Elvis Presley volgden op de tweede en de derde plaats.

Bij de niet-commerciële deelnemers ging de kern Honselersdijk er met de winst vandoor met hun boot ‘Encanto’. Nummer twee werd de ‘Magic’-corsoboot van De Lier en Kwintsheul met ‘Muziek verbindt ons’ mocht de prijs voor de derde plaats in ontvangst nemen.

Ook voor het Kindercorso werden de prijswinnaars donderdag al bekendgemaakt. In de categorie tot 11 jaar is dat de Lion Kids geworden met hun boot de Lion King en in de categorie tot 16 jaar wonnen de Showgirls met de Rapunzel-boot.

De deelnemers hebben de komende drie dagen nog veel om voor te strijden. Op zondag worden nog de prijzen uitgereikt voor de scholencompetitie The Blooming Battle, de Johan Huisman-bindersprijs, de innovatieprijs, de figuratieprijs en de felbegeerde Tuinderij publieksprijs.