Pip, Roxy, Roos, Fien, Julia en Sis zijn helemaal weg van het Varend Corso

De belangstelling voor het jeugdcorso is groot, zo groot dat er zelfs een wachtlijst bestaat voor deelnemers. Op de Naaldwijkse Bernadette school werken Pip, Roxy, Roos, Fien, Julia en Sis, met medewerking van Lieke de Klerk en alle vaders en moeders, aan een prachtige inzending. Voor de gelegenheid heeft het zestal de groepsnaam ‘Summer Girls’ aangenomen.

“De kinderen waren het snel over het thema eens. Dat werd het junior songfestival, met name door Luna, het meisje dat vorig jaar meedeed met La Festa,” legt Lieke, ooit oprichtster van het kindercorso, uit. “Alle meisjes hebben een boot getekend. Uit alle tekeningen hebben we een ontwerp gemaakt. Aan de hand van een moodboard hebben ze met zijn zessen het ontwerp gepresenteerd aan de mensen van het Varend Corso.”

Vervolgens volgde een zoektocht naar sponsoren en niet te vergeten bloemen. “De meisjes hebben een bezoek gebracht aan Deliflor waar Pips’ vader werkt. Daar hebben ze chrysanten uitgezocht die speciaal voor de meisjes in Uganda en Ethiopië gestekt zijn en naar Nederland gevlogen. Aan de zijkant van de boot komen muzieknootjes die worden opgestoken met die bijzondere bloemen.”

Het enthousiasme beperkt zich niet tot de leerlingen. “Er is een vader die het decor gaat timmeren. Zelf gaan ze het decor verven met verf die door Sosef Schilders ter beschikking is gesteld. Schermnet sponsort het doek rond de boot en Deliflor zorgt voor de bijzondere chrysanten.”

Rest nog het ontwikkelen van een act op de boot. “De meisjes zijn druk bezig iets te bedenken. Ze hebben drie nummers gekozen van het junior songfestival die ze het leukst vinden. Daarom heen bedenken ze een dansje. Een paar meisjes zitten op dansles en er is ook nog een grote zus die meewerkt dus dat komt allemaal wel goed. Het is trouwens heel leuk om die meisjes zo enthousiast bezig te zien.”

De verrichtingen van de Summer Girls zijn te volgen op @summergirls.