Het Varend Corso steelt de show!

Met het inslaan van een nieuwe weg wist het bestuur van het Varend Corso dat 2020 geen gemakkelijk jaar zou worden. Los van deze weg blijken ook gemeentes te kampen met financiële problemen wat zijn weerslag heeft op de subsidies voor het Varend Corso. Maar desondanks laat het bestuur weten niet op te geven en de mouwen op te stropen om een corso neer te zetten dat iedereen zal verbazen. Met het thema ‘Its Showtime’ is dat geen enkele moeite voor alle corso vrijwilligers, vrienden en deelnemers.

“De roots van het Varend Corso liggen bij het uitdragen van het mooie product dat de Westlanders telen. Natuurlijk is het Varend Corso ook een feest op het water. Een feest van mensen die dit product al kennen, maar met het corso willen we juist mensen bereiken die dit product en het verhaal en onze regio erachter niet kennen. Met alles wat er dit jaar op ons pad komt is het niet gemakkelijk het Varend Corso door te laten gaan”, aldus Rob Baan. “Maar aan ons zal het zeker niet liggen, het bestuur, de vrijwilligers, de schippers en de deelnemers zetten zich al maanden voor meer dan honderd procent in om de editie van dit jaar tot een knaller te maken.”

Rob vervolgt: “Financieel wordt het zwaar, heel zwaar, we gaan volledig door onze reserves heen. Het is erop of eronder dit jaar. Dood of de gladiolen zoals ik al eerder aangaf. Maar we hebben er vertrouwen in dat als we dit jaar tot een succesnummer maken we ondernemers en gemeentes weer volledig kunnen aanhaken. Het enige waar het nu nog spaak op kan lopen is de medewerking van de gemeentes. Het Varend Corso is dit jaar meer dan ooit afhankelijk van de medewerking van de gemeentes. Als die een burg te laat openen of een weg niet willen afsluiten hebben we een groot probleem. Maar we kunnen ons niet voorstellen dat er gemeentes zijn die een feestje weigeren omdat ze een weg niet willen afzetten.”

De corsoroute vaart dit jaar op 2-3-4-5 juli. De boten varen op donderdagmiddag af naar Maassluis, waar tegen de achtergrond van de karakteristieke, historische binnenstad van Maassluis wordt de vlootschouw gehouden. De volgende dag vertrekken de deelnemers naar Delft om daar te eindigen in de Kolk. De zaterdag staat volledig in het teken van Den Haag en de laatste dag, zondag, komt het corso thuis in het Westland. Daar zullen de Westlanders, de deelnemende schippers, figuranten en koren van hun corso warm onthalen.

Het thema van het corso is dit jaar: It’s Showtime!