Algemeen deelnemer

Heb je net als wij de ambitie om het prachtige Westlandse (Nederlandse) product op de kaart te zetten? Of draag je Varend Corso Westland om andere redenen een warm hart toe? Word dan deelnemer van Varend Corso Westland! Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om deelnemen aan Varend Corso Westland, de keuze zit dan met name in met wat voor type boot je wil meevaren. Als je wil deelnemen, zorgen wij voor een schipper en een boot. Heb je al een eigen boot, dan overleggen wij graag met je over de mogelijkheden!

De boten

Corsoboten

Corsoboten varen mee onder een titel die binnen het thema valt. Hiervoor worden de platte westlanders gebruikt welke van oudsher de verse producten naar de veiling brachten. De boten zijn echter bijna onherkenbaar opgemaakt met decor en producten, waarbij de producten duidelijk onderdeel uitmaken van het decor. Denk bij de producten aan bloemen, planten, groenten, fruit en zaden. De afmetingen van deze boten zijn ongeveer 2 meter breed en tussen de 7 en 15 meter lang.

Zeilende westlanders

Deze unieke historische schepen, voorzien van luiken, beweegbare mast en zwaarden aan de zijkanten zijn van zichzelf al prachtig om te zien varen. Om deze reden worden deze boten alleen rijkelijk opgemaakt met Westlands product waarbij de uitstraling van de boot zelf intact blijft. Deze boten varen dan ook niet mee onder het thema van het corso en blijven dus duidelijk herkenbaar.

Kleine vaartuigen

Traditiegetrouw maakt ook een aantal kleine vaartuigen deel uit van de parade. Dit zijn vaak sloepen of vletten die kleiner zijn dan 7 meter. De deelnemers decoreren hun vaartuig rijkelijk met verse producten.

Bijzondere vaartuigen

Binnen het corso is er ook zeker ruimte voor bijzondere vaartuigen. Denk aan een pontonsloep die zelfstandig weet te varen of door een sleepboot wordt meegevoerd. Op deze manier kan een zeer origineel decor varend door de wateren gaan waarbij natuurlijk bloemen en groenten prominent in verwerkt zijn.

Meedoen aan het Varend Corso?

Het Varend Corso Westland is een bijzonder evenement en een unieke gelegenheid om uw bedrijf of organisatie te promoten.

Doe mee en vraag hier het deelnemerspakket op!
    Wat kost deelname aan het Varend Corso?

    • Kies uw boot en de daarbij behorende kosten voor opbouw, decoratie en bloemen. De prijs wordt beïnvloed door het al dan niet gebruiken van speciale decors, techniek als schaar- en telescoopliften, de arrangeur en de keuze van het product, kies je bijvoorbeeld voor orchideeën of gerbera’s.
    • Commerciële boten (bedrijven en telersverenigingen) betalen een inschrijfgeld van 750 euro.
    • Buurtschappen, dorpen of verenigingen vallen in de niet-commerciële groep. Zij hoeven geen inschrijfgeld te betalen, maar moeten wel zelf de kosten voor het ontwerp, arrangement en de aankleding voor hun rekening nemen.
    De organisatie van Varend Corso Westland levert een boot  en een schipper en zijn maatje. De deelnemer is dus verantwoordelijk voor decoropbouw, speciale effecten, bewegende delen, figuratie, muziek etc.