Corso gaat knallend van start

Een vrolijk publiek, een zonnetje aan de hemel en de wind in de rug. Het Varend Corso had zich geen betere start kunnen wensen voor de jubileumeditie. De twintigste editie is vanmiddag voortvarend van start gegaan en spatte van het water.

Passie: bloemen en boten

De openingsbijeenkomst bij de Tuinderij in De Lier zette vanmiddag meteen de juiste toon. CEO Lucas Vos van Royal FloraHolland zei ten overstaan van het publiek dat met het corso twee passies van hem samenkomen: bloemen en boten. De Westlandse Burgemeester Sjaak van der Tak zei daarna dat de organisatie en alle vrijwilligers van de afgelopen twintig jaar trots mogen zijn op hun werk.

Dennie Christian
Daarna was het de beurt aan zanger Dennie Christian. Hij bracht tot tweemaal toe zijn speciaal voor het corso geschreven nummer ‘Bloemen geven kleur aan je leven’ ten gehore. Daarmee wist de bekende schlagerzanger precies de juiste snaar te raken bij het publiek, dat met volle teugen genoot. Midden op een boot gevuld met cyclamen deed Dennie dat nog eens dunnetjes over voor het publiek langs de route.

Winnaar Kindercorso: Happy Trolls
De corsostoet is dit jaar kwalitatief van een uitzonderlijk hoog niveau, zo bleek ook uit de reacties van het publiek. De corsoschuiten en zeilende Westlanders zien er schitterend uit en ook de kindercorsoboten deden het thema Be Happy! alle eer aan. Bij de kinderboten werden vanavond al de prijzen verdeeld. De jury vond dat de Happy Trolls van Renske van Ruijven en haar vriendinnen het mooist voor de dag kwam.  The Happy Panda’s van de Bamboe Kids en de Heppie Shakers eindigden respectievelijk op de tweede en de derde plek.

Zo’n prachtige openingsdag belooft veel goeds voor de corsodagen die nog komen. Grijp dus uw kans om op zaterdag of zondag de volledige stoet aan u voorbij te zien gaan. 

 

Sponsors zijn Groot Westland, Royal FloraHolland, Toussaint Evenementen Service, Westland Infra en De Tuinderij.  Daarnaast ontvangt het corso dit jaar subsidie van de gemeenten Delft, Maassluis,  Midden-Delfland en Westland en Stichting Loswal ‘De Bonnen’, Fonds 1818,  Fonds Westland,  Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.  en Stichting Stimuflori.
Met de bijdrage van de Vrienden van het Varend Corso (bedrijfsvrienden en particuliere vrienden) worden bijzondere competities ondersteund.

Noot voor de Redactie: meer informatie via 06- 20 59 40 03

Foto: winnaars kindercorso ’Happy Trolls’

(download foto’s) Foto’s door: Arnaud Roelofz