Unesco fietsroute

Het Varend Corso organiseert dit jaar een speciale Unesco-fietstocht. Afgelopen december is de Nederlandse corsocultuur op de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed gezet en dat mag best gevierd worden. Kom dus vanaf zaterdag zelf kijken hoe de enthousiaste deelnemers hun steentje bijdragen aan het Varend Corso Westland.

 

Zoals cultuurminister Ingrid van Engelshoven mooi zei tijdens de bekendmaking van de inschrijving: “Met deze inschrijving onderstrepen we het belang van de corsocultuur. Deze vorm en andere vormen van Immaterieel Erfgoed verbindt mensen en verleent hen een gevoel van identiteit.”

De organisatie van het Varend Corso is natuurlijk bijzonder trots op de erkenning van Unesco en heeft daarom een speciale fietsroute uitgestippeld. Daarmee kan iedereen het aanstekelijke enthousiasme ervaren van de grote corsofamilie. Stap dus op de pedalen en kijk zelf hoe de bouwers en bloemstekers hard aan het werk zijn om de laatste loodjes op tijd af te krijgen.

 

De route is van 18 tot en met 22 juni te fietsen. Een flink aantal boten ligt bij Trade Parc Westland, bij het terrein van bloemenveiling FloraHolland. Let u dus goed op het vrachtverkeer als u daar bent. Verder vragen we u om niet aan boord van de boten te klimmen, de bouwers en arrangeurs hebben het in de laatste dagen voor het corso namelijk erg druk. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat er aan een bepaalde schuit niet gewerkt wordt op het moment dat u er bent. Fiets dan gerust door naar de volgende boot.