Welke boot ontpopt zich tot publieksfavoriet

Het publiek kan dit jaar tijdens het Varend Corso opnieuw stemmen op haar favoriete boot. De publieksprijs is de afgelopen jaren een van de best gewaardeerde prijzen onder de deelnemers gebleken. Vorig jaar ging de eer naar Stichting Corsoboot Westland, in 2015 wist corsoboot Naaldwijk de meeste harten te veroveren.

Alle boten worden door fotograaf Gerard-Jan Vlekke gefotografeerd voordat ze vrijdag aan de eerste vaardag beginnen. De foto’s worden direct op de website van het Varend Corso gezet, www.varendcorso.nl, zodat de toeschouwers vanaf de waterkant met hun smartphone op hun favoriete vaartuig  kunnen stemmen.

Geniet dus van al het moois dat komend weekend voorbij vaart en let extra goed op de boot die het meeste indruk op u maakt. Dat hoeft niet per se de deelnemer te zijn die zijn boot het mooist heeft opgemaakt, het kan ook de schuit zijn die het origineelste thema uitbeeldt, of het vaartuig waar de figuranten met de meeste overgave spelen.

Onder de stemmers wordt een gezond, Westlands pakket verloot, inclusief een cd van Dennie Christian met daarop het corsonummer Bloemen geven kleur aan je leven.

Het Varend Corso Westland trekt komend weekend, op 4, 5 en 6 augustus, voor de 20e  keer door de Zuid-Hollandse wateren. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen zomer zelfs meer dan een half miljoen mensen.