Over het Corso

3-4-5 augustus 2018

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. De stoet trekt door onder meer Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen.

Missie

Het Varend Corso Westland streeft ernaar zo veel mogelijk mensen te laten zien wat het Westland te bieden heeft en welke mooie en gezonde producten er in de Westlandse kassen worden geteeld.

Organisatie

De organisatie van het Varend Corso Westland bestaat uit een algemeen bestuur en vier verschillende werkgroepen die elk hun eigen specifieke taken hebben. Alle leden, zo’n veertig in totaal, zijn actief op hun eigen vakgebied en doen dit volledig vrijwillig. Met het organiseren van het Varend Corso zijn zij jaarrond bezig. Daarnaast hebben ook de voorzitters van de vier werkgroepen zitting in dit bestuur. Zij worden bij hun werkzaamheden bijgestaan door het secretariaat, dat voor rekening komt van Edith Boekestijn.

Pleun

Pleun van de Ende

Voorzitter

Corrie

Corrie van Adrichem

Secretaris

IMG_2337

Rien van Leeuwen

Penningmeester

Werkgroepen

De vrijwilligers van de werkgroep Organisatie en Schippers zorgen ervoor dat de corsostoet drie dagen lang probleemloos aan het publiek voorbij trekt. Hun werk begint al bij de vergunningsaanvragen bij de verschillende gemeentes en waterschappen. Ze stippelen de route uit, houden die begaanbaar, kiezen de rustplaatsen uit en zorgen ervoor dat de schippers volledig op de hoogte zijn. Daarvoor worden enkele keren per jaar speciale schippersbijeenkomsten gehouden.

IMG_2340

Theo Zwinkels

Organisatie & Schippers

De werkgroep Sponsoring zorgt voor het promoten van het Varend Corso bij het Westlandse (en daarbuiten) bedrijfsleven. Met dank aan de sponsoren blijft het corso bestaand. Wordt daarom ook sponsor of deelnemer van het Varend Corso!

IMG_2342

Loek Jansen

Beoogd werkgroep sponsoring

De werkgroep PR en Communicatie zorgen ervoor dat iedereen weet wanneer het corso gehouden wordt en op de hoogte is van belangrijke zaken. De leden zoeken hiervoor contact met landelijke en regionale media. Verder zijn ze verantwoordelijk voor de corsokrant, foldermateriaal en nieuwsbrieven. Ook de website en sociale media behoren tot het terrein van de werkgroep PR en Communicatie.

Jan

Jan Verheij

Communicatie & PR

De leden van de werkgroep Creativiteit hebben een breed blikveld. De start van elk corso komt feitelijk voor rekening van deze vrijwilligers, die voor elk corso het nieuwe thema bedenken. Daarnaast houden ze zich bezig met alle inhoudelijke zaken rond het driedaagse evenement, zoals het ontwerp en de uiteindelijk uitvoering.

De artistiek coördinator is voor de deelnemers één van de belangrijkste aanspreekpunten. Hij adviseert hen over de uitvoering van de titels. Hij zorgt ervoor dat de verschillende vaartuigen een harmonieus geheel vormen in de stoet en dat de arrangementen en muziek bij de stijl van het corso passen.

Irma

Irma Smits

Voorzitter werkgroep Creativiteit

Jaarverslag

Inzicht in onze jaarverslagen van de afgelopen jaren? Of interesse in het Varend Corso meerjarenplan?

De leden van het bestuur van de stichting ontvangen een vrijwilligersvergoeding van € 500,00 per jaar voor al hun activiteiten.

Website ontworpen en gerealiseerd door: