Organisatie

De organisatie van Varend Corso Westland bestaat uit een algemeen bestuur en vier verschillende werkgroepen. De werkgroepen hebben elk eigen specifieke taken en zo’n veertig leden in totaal. De werkgroepleden zijn actief binnen hun eigen vakgebied en doen dit volledig vrijwillig. Met het organiseren van Varend Corso Westland zijn het bestuur en de werkgroepen jaarrond bezig. De voorzitters van de vier werkgroepen hebben zitting in het algemeen bestuur. De bestuursleden worden bij hun werkzaamheden bijgestaan door het secretariaat. Naast deze ‘harde kern’ kan het corso jaarlijks rekenen op een groep van zo’n 400 vrijwilligers die tijdens de vaardagen helpen om het evenement in goede banen te leiden.

Rob Baan

Rob Baan

Voorzitter

Rob Baan is eigenaar van Koppert Cress. Als voorzitter houdt hij zich bezig met advies en bemiddeling ruimtelijke ordeningszaken.

vdmeer_1

Mirjam van der Meer

Secretaris

Mirjam van der Meer is voor veel arrangeurs een bekende door haar groothandel in bloemen en planten. Daarnaast heeft zij met haar broer ook een cactuskwekerij. Mirjam probeert in haar functie bestuurslid algemene zaken en walactiviteiten de vrijwilligers van Varend Corso zoveel mogelijk in de watten te leggen.

logo-varend-corso@2

Carlo Zwinkels

Penningmeester

Carlo Zwinkels is mede-eigenaar van organisatieadviesbureau Flincq. In de afgelopen jaren heeft hij diverse rollen vervuld op het water en vanaf de kade. Carlo  heeft ad-interim de rol als penningmeester op zich genomen maar is daarnaast als parcoursleider verantwoordelijk voor het opstellen van de route.

DSC00805 (003)

Sander Nieuwenhuizen

Voorzitter werkgroep PR & Communicatie

Sander is als lid van de werkgroep PR & communicatie. Samen met een team van 10 specialisten is hij verantwoordelijk voor alle publiciteit. Als mede eigenaar van ‘t Feesthuis is hij al bij menig evenement betrokken geweest en weet hij de creativiteit van het corso samen met zijn werkgroep over te brengen naar het publiek en media.

Irma Smits

Irma Smits

Vice-voorzitter en voorzitter werkgroep Creativiteit

Irma is Vice-Voorzitter van het bestuur en voorzitter van de werkgroep creativiteit. Irma Smits is directeur van de basisschool WSKO Andreashof, Lid parochiebestuur St. Andreas en lid Heulse aanpak. Samen met haar werkgroep staat ze garant voor de creativiteit in de invulling van Varend Corso Westland.

Willem van der Voort

Willem van der Voort

Voorzitter werkgroep Organisatie & Schippers

Willem van de Voort is tuinbouwondernemer en eigenaar van een mooie boot. Vanuit jarenlange ervaring vanaf het water, organiseert hij nu op het water alles rondom de route. Van vergunningen tot informeren van de schippers. Willem wordt bijgestaan door Carlo Zwinkels en een heel team vrijwilligers.

logo-varend-corso@2

Vacant

Voorzitter sponsoring

Marjan Naaktgeboren

Marjan Naaktgeboren

Secretariaat

Marjan is een Westlandse Maassluizer en actief met MKB Westland en natuurlijk het eerste aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen over Varend Corso Westland.

Werkgroepen

Werkgroep Organisatie & Schippers

De vrijwilligers van de werkgroep Organisatie en Schippers zorgen ervoor dat de corsostoet drie dagen lang probleemloos aan het publiek voorbij trekt. Hun werk begint al bij de vergunningsaanvragen bij de verschillende gemeentes en waterschappen. Ze stippelen de route uit, houden die begaanbaar, kiezen de rustplaatsen uit en zorgen ervoor dat de schippers volledig op de hoogte zijn. Daarvoor worden enkele keren per jaar speciale schippersbijeenkomsten gehouden.

Werkgroep Sponsoring

De leden van de werkgroep Sponsoring hebben een groot netwerk binnen en buiten het Westland. Het hele jaar door werkt het team aan de werving van deelnemers voor zowel de club van 1000 als voor hoofdsponsors tot bedrijven die een materiële bijdrage leveren aan de organisatie. 

Het corso kent diverse sponsorschappen, uiteenlopend van 35 euro tot 50.000 euro. Elke variant kent een eigen pakket aan tegenprestaties. Zonder sponsors geen Varend Corso Westland, dus neem contact op: secretariaat@varendcorso.nl en word sponsor.

Werkgroep PR en Communicatie

De werkgroep PR en Communicatie zorgt ervoor dat iedereen weet wanneer het corso gehouden wordt en op de hoogte is van belangrijke zaken. De leden zoeken hiervoor contact met landelijke en regionale media. Verder zijn ze verantwoordelijk voor de corsokrant, foldermateriaal en nieuwsbrieven. Ook de website en sociale media behoren tot het terrein van de werkgroep PR en Communicatie.

Werkgroep Creativiteit

De leden van de werkgroep Creativiteit hebben een breed blikveld. De start van elk corso komt feitelijk voor rekening van deze vrijwilligers, die voor elk corso het nieuwe thema bedenken. Daarnaast houden ze zich bezig met alle inhoudelijke zaken rond het driedaagse evenement, zoals het ontwerp en de uiteindelijk uitvoering.

De artistiek coördinator is voor de deelnemers één van de belangrijkste aanspreekpunten. Hij adviseert hen over de uitvoering van de boot binnen het gekozen thema. Hij zorgt ervoor dat de verschillende vaartuigen een harmonieus geheel vormen in de stoet en dat de arrangementen en muziek bij de stijl van het corso passen.

Jaarverslag

Inzicht in onze jaarverslagen van de afgelopen jaren? Of interesse in het meerjarenplan van Varend Corso Westland?

De leden van het bestuur van de stichting ontvangen een vrijwilligersvergoeding van € 500,00 per jaar voor al hun activiteiten.