De route definitief!

Een Westlands Varend Corso organiseren is en blijft altijd ook na 20 jaar nog steeds een uitdaging. Elke verandering vraagt om andere veiligheidsvoorzieningen, andere financiële middelen – maar ook aan draagvlak binnen bestaande deelnemers, sponsoren en uiteraard onze trouwe fans. Vanavond heeft het bestuur besloten de route van 2016 ook in 2017 te gaan varen.

Het doel van het Varend Corso om het Westland en al haar producten te promoten en daarmee een groter bereik te hebben door de route uit te breiden naar Den Haag is voor dit jaar niet mogelijk gebleken. De veiligheid van bezoekers kon op enkele plaatsen niet gegarandeerd worden. Helaas zal hierdoor de financiële uitdaging voor het Corso om rond te komen groter worden. Maar door hiermee het Westlands feest weer terug laten komen op zaterdag, brengt ons hopelijk voldoende nieuwe sponsors om het feest tijdens dit 20-jarig jubileum jaar nog groter te vieren.

Be Happy! Maassluis, Westland & Delft

We zijn verrast door de betrokkenheid van heel veel mensen en hopen dit jaar nog veel meer fans langs de route te mogen begroeten.

In het kort betekent deze wijziging als volgt:

Vrijdag Rijnmonddag

  • Honselersdijk, De Lier,  Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis en uiteraard vlootschouw in Maasland

Zaterdag Westlanddag

  • Honselersdijk, Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Poeldijk, Den Haag (Uithof), Kwintsheul

Zondag Delflanddag

  • Honselersdijk, De Lier, Schipluiden, Den Hoorn, Delft (De Zuidkolk), Rijswijk, Den Hoorn, Wateringen

 

Iedereen… Be Happy!

Het thema van het Varend Corso 2017 is: Be Happy!. Vrolijkheid, blijheid, lachen, allemaal kernwoorden die goed bij het corso passen. Het zomerse driedaagse evenement op 4, 5 en 6 augustus te zien zal dus gegarandeerd een grote lach op het gezicht van de honderdduizenden toeschouwers toveren.

Website ontworpen en gerealiseerd door: