Groot aantal deelnemers Corso

Persbericht – De corsostoet voor dit jaar krijgt steeds meer vorm. Inmiddels kan de organisatie bekendmaken dat er al ruim veertig boten zijn aangemeld. Deelnemers die nog mee willen varen, moeten daarom snel zijn met hun aanmelding. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Het publiek kan dit jaar veel vaste deelnemers van het Varend Corso Westland voorbij zien varen. Zo doet traditiegetrouw weer een flink aantal dorpskernen mee. Hoewel zij grotendeels afhankelijk zijn van sponsoren, weten deze deelnemers vaak spectaculair voor de dag te komen.

Daarnaast zijn ook de bekende tuinbouwbedrijven weer te vinden in het deelnemersveld. Onder anderen Anthura, Certhon, Hamifleurs en Van der Valksystemen hebben zich al aangemeld. Natuurlijk is er nog ruimte voor bedrijven die zich van hun meest originele, spectaculaire en creatieve kant willen laten zien.

Deelnemers Den Haag

Dat geldt natuurlijk ook voor bedrijven uit Den Haag, die zich vanwege de nieuwe route door de hofstad, graag aan het corso willen verbinden. De eerste Haagse nieuwe deelnemer is Aannemersvereniging Haaglanden. Dat biedt voor hen een unieke kans om zich bij een van de grootste regionale evenementen aan te sluiten. De sluitingsdatum voor inschrijving is 31 maart, tenzij de stoet al eerder vol is. Aanmelden kan via info@varendcorso.nl.

Zoals gebruikelijk varen de kinderboten en jeugdboten weer mee en ontbreken de muziekboten evenmin. Als het eerste weekend van juli (2-3-4-5 juli) weer een compleet corso door de Zuid-Hollandse wateren trekt, betekent dat een uur lang genieten voor de honderdduizenden toeschouwers die jaarlijks op het spektakel afkomen. De definitieve route wordt deze maand bekend gemaakt.

Het Varend Corso wordt dit jaar in het eerste weekend van juli gehouden en begint voor het eerst al op donderdagmiddag. Het thema is: It’s Showtime.