Corso verschijnt beeldschoon aan de start

Een beeldschoon Varend Corso is vrijdag onder aanvoering van Bert en Ernie door de Westlandse en Midden-Delflandse wateren getrokken. Het jaarlijkse zomerspektakel trok duizenden toeschouwers naar de oevers van Honselersdijk tot Vlaardingen. Het thema Beeldschoon werd alle eer aangedaan.

Even na 13.00 uur voer de corsostoet uit vanaf het Tradeparc Westland bij bloemenveiling Royal FloraHolland. Bij de Tuinderij in De Lier was nog een officieel startmoment voor genodigden. Vervolgens werd koers gezet naar Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. De route bood de jury voldoende gelegenheid om te beslissen welke boten  het best voor de dag waren gekomen.

In de categorie niet-commerciële boten kreeg Stichting Corsoboot Westland, met het thema Snowtime de beste beoordeling. Rijk Zwaan, met als titel Gezonde Kunst, ging er bij de commerciële boten met de prijs vandoor.

Maar er waren nog veel meer prijzen te verdelen. Zo kreeg Kern Monster met MOOI! De originaliteitsprijs toebedeeld en ontving Gemeente Maassluis de prijs voor mooiste Zeilende Westlander. Van de muziekboten werd het arrangement van Atelier Coraggio Groenlo, Marcel en Christien van der Haar op de boot van Varend Corso Westland als beste beoordeeld.

In de categorie jeugdboten won The Ugly Duck van de jeugdboot  Naaldwijk en bij de allerjongste schippertjes van het Kindercorso mochten de Toffe Koekies de eerste prijs op het podium in ontvangst nemen. Ten slotte werd in de competitie Nieuw Talent de Vrienden van het corso-boot van Jolanda van der Lugt als winnaar uitgeroepen.

De publieksprijs wordt zondag na afloop van het corso bekendgemaakt, als de toeschouwers drie dagen lang hun stem hebben kunnen uitbrengen via de website van het Varend Corso.

Het corso ging voor de 19e  keer van start. Vorig jaar trok de parade meer dan 500.000 bezoekers. U kunt zaterdag en zondag nog volop genieten van de schitterende bloemen- en groentepracht. Kijk voor de route en speakerplaatsen op de website: www.varendcorso.nl.