Deelnemers

Varend Corso Westland kent veel verschillende soorten deelnemers: bedrijven, telersverenigingen, dorpen, buurtschappen, gemeentes en jeugd. Deze deelnemers varen mee in een categorie naar keuze. Binnen het corso kunnen we de volgende categorieën onderscheiden:

Corsoboten

Corsoboten varen mee onder een titel die binnen het thema valt waarbij door decor en product weinig meer van de boot te zien is. Deze boten zijn veelal Platte Westlanders, van oudsher het transportmiddel waarmee de tuinbouwproducten naar de veiling werden gebracht.

Zeilende westlanders

Zeilende westlanders zijn chique en statige boten waarbij het zorgvuldige arrangement van bloemen, planten en groenten de boot duidelijk in zijn karakteristieke waarde laat.

Blooming Battle

MBO leerlingen varen mee namens hun vakschool en strijden mee om de eer met het mooiste arrangement. De leerlingen krijgen een vlet tot hun beschikking en krijgen als onderdeel van hun studie de opdracht hier een corsowaardige boot van te maken.

Jeugdcorso

De jongste deelnemers kunnen met elkaar de strijd aangaan binnen het jeugdcorso. Meerdere slepertjes met elk een drietal vletjes erachter vormen een bijzonder onderdeel binnen het corso, waarbij de jongste jeugd zijn of haar creativiteit kwijt kan.

Uiteraard komt er heel wat bij kijken voordat de corsoboot gereed is. Het arrangement van bloemen, planten en groenten moet ontworpen en gemaakt worden en in sommige gevallen zijn er ook figuranten nodig. Met het uitgebreide netwerk van Varend Corso Westland lukt het samen met de artistiek coördinator altijd om tot een unieke boot te komen.

Bekijk hier alle (voorgaande) deelnemers