Sjaak van der Tak aan de slag als ambassadeur voor Varend Corso: “Ik ga zeker 40 bedrijven bellen” 

Op de startbijeenkomst van het Varend Corso, traditiegetrouw de aftrap voor alle betrokkenen bij het evenement, was bekend gezicht Sjaak van der Tak een bijzondere gast. De voormalig Westlandse burgemeester en voorzitter van LTO Nederland maakte zijn opwachting in een nieuwe rol: die van ambassadeur. Op het podium legde hij uit wat hij van plan is. 

“Een ambassadeur is er om betrekkingen met mensen aan te gaan. Nieuwe sponsoren, dorpskernen die zijn afgehaakt, wie weet zelfs het Koningshuis. Ik wil deuren openen voor het corso. De organisatie staat nog voor een grote uitdaging, qua sponsoring en deelnemers en daar wil ik graag aan meewerken.” Van der Tak wordt geen bestuurslid. “Absoluut niet,’’ riep hij. “Ik ben een startende pensionado en ik wil vooral leuke dingen doen. Het Varend Corso is een geweldige familie die ik graag wil ondersteunen. Ik ga zeker 40 bedrijven bellen. KUBO, Certhon, Beekenkamp, ze kunnen allemaal een telefoontje verwachten. In Midden Delfland staat ook al een afspraak, want die kernen moeten wat mij betreft ook weer meevaren.”

Waarom Van der Tak aan boord komt? “Ik ben echt trots op dit evenement, het wordt gedragen door alle Westlanders. Met 25 edities is er een hele generatie met het dit evenement opgegroeid. Als klein grut zaten ze aan de waterkant en sommige staan nu zelf op een boot. Als ambassadeur moet je een goed verhaal hebben. Dat heeft het corso als geen ander.”