Route naar Vlaardingen komt te vervallen

Persbericht

Dit jaar verandert er veel voor het Varend Corso. Een nieuwe datum, een ander vaarschema en een aangepaste route en een samenwerking met SBS6. De ontwikkelingen zijn ingegeven om het corso een nieuwe impuls te geven.

De organisatie wil op die manier een groter publiek kunnen bereiken. Met de nieuwe route en het inschakelen van SBS6 worden doelgroepen bereikt die anders nooit op deze manier kennis zouden maken met de kakelverse Westlandse groenten, de weelderige bloemenpracht uit de kassen en het technisch vernuft dat daarmee gepaard gaat.

Deze veranderingen zijn nodig omdat het aantal deelnemers, schippers en sponsorgelden terugliepen, allen hard nodig om het Varend Corso draaiende te houden. Dit jaar heeft de organisatie helaas het besluit moeten nemen om Vlaardingen niet meer aan te doen. Het gat tussen de gewenste bijdrage en toegekende subsidie van de gemeente bleek onoverbrugbaar. Daardoor ziet het bestuur zich genoodzaakt om de route in te korten en niet verder dan Maassluis te varen.

Het Varend Corso is de gemeente Vlaardingen dankbaar voor de jarenlange samenwerking. Het bestuur hoopt dan ook dat de corsostoet in de toekomst wellicht wel weer door kan varen naar Vlaardingen.

Het is overigens niet de enige aanpassing voor het Varend Corso dit jaar. Er is ook een nieuwe datum bekendgemaakt: de trossen gaan in 2020 al los in het eerste weekend van juli. Bovendien vertrekt de corsostoet al op donderdagmiddag. We hopen u allemaal op 2, 3, 4 en 5 juli langs de route te mogen verwelkomen. Met het thema It’s Showtime is een spetterende voorstelling gegarandeerd.