Dennie Christian verheugt zich op het feest dat Corso heet

Dennie Christian kan niet wachten om op te treden tijdens de twintigste editie van het Varend Corso. De van geboorte Duitse presentator en schlagerzanger heeft zelfs een speciaal corsolied geschreven dat tijdens het corso, drie dagen achtereen, ten gehore wordt gebracht.

“Hoe komt een maagd aan een kind?”, grapt Christian als je hem vraagt hoe hij bij het corso betrokken is geraakt. “Zowel mijn vrouw als ik hebben een sterke band met bloemen. We houden van kleur en onze tuin is dan ook een grote bloemenzee. Geen kitsch hè, alleen maar kwaliteit, de kwaliteit waardoor het Westland zo bekend is. Ik kwam op zeker moment met Jan Verhey, de pr-man van het corso in contact. We zaten in Hilversum met elkaar te praten en van het één kwam het ander. Langzaam maar zeker kwam het idee bij me op om een keer op zo’n corsoboot mee te varen. Ik weet niet hoe het gaat. Ik treed wel eens op op cruiseschepen en ik vaar wel eens met een speedboot, maar hoe het er op een Westlandse veilingschuit aan toegaat, dat ga ik ervaren. Eén ding weet ik zeker, het zal een heel druk weekeind worden. Ik vaar alle drie de dagen van het corso mee. De tweede dag moet ik in de vroege namiddag wel weg want dan heb ik ’s avonds een optreden in Duitsland, maar de volgende morgen zal ik er bij de start weer zijn.”

Toen Dennie het besluit had genomen mee te varen kwam het idee op om dan ook maar meteen een corsolied te schrijven. Samen met zijn producer Edwin van Hoevelaak, ging hij om tafel en zo ontstond het lied ‘Bloemen geven kleur aan het leven’. “Edwin is een geweldige producer, die onder meer veel met André Hazes en Nick en Simon heeft gewerkt. Als wij om tafel gaan komt er altijd iets leuks uit. Zo ook deze keer want ik vind ‘Bloemen geven kleur aan het leven’ een leuk lied. Het heeft iets weg van een reggae-achtige schlager. Ik weet zeker dat de mensen het lied tussen de oren hebben zitten als ze het een paar keer hebben gehoord. Je snapt dat ik dat niet drie dagen achter elkaar kan zingen want dan heb ik geen stem meer over. Het lied wordt wel achter elkaar afgespeeld en terwijl het speelt zoek ik op de boot interactie met de mensen op de wal. Dat lijkt me een geweldig feest worden.

Ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van wat er in het Westland tijdens het corso wordt gepresteerd. Ik ben er persoonlijk nog nooit geweest, maar heb wel veel op internet voorbij zien komen. Ik kan maar één ding zeggen, petje af voor al die mensen die zich zo inzetten voor dat schitterende spektakel. Vooral de veelvuldigheid en de unieke versieringen spreken zeer tot mijn verbeelding. Dat het iets bijzonders moet zijn mag natuurlijk ook blijken uit het feit dat er honderdduizenden toeschouwers uit het hele land op af komen.”

Tijdens de officiële opening bij de Tuinderij aan de Schipluidense Van Wijklaan, op vrijdag 4 augustus zingt Dennie Christian een aantal van zijn liedjes en verderop tijdens het corso zal hij dat nog een keer herhalen.

 

Stuur je foto in voor de clip van Dennies corsolied >

Fotocredit: Robert van Duijn