Bezoekersrecord voor Varend Corso Westland

Een recordaantal van 550.000 toeschouwers kwam af op het 19de Varend Corso. Met name in de Buitenwatersloot in Delft, die na 5 jaar weer in de route was opgenomen, was het groot feest. Een van de bewoners had zelfs een spandoek opgehangen met de tekst: ‘Welkom terug Varend Corso’.

Winnaars Varend Corso 2016

Stichting Corsoboot Westland van arrangeur Danceflowers Danny Steenland is de grote winnaar van een beeldschoon Varend Corso geworden. Het publiek stemde massaal op de boot met de titel ‘Snowtime’, die vrijdagavond door de vakjury al beloond was met de eerste prijs voor de niet-commerciële deelnemers. Onder luid applaus nam ‘Snowtime’ zondagavond ook de publieksprijs in ontvangst.

Het publiek had haar stem uitgebracht op de boten die de meeste indruk hebben gemaakt, bijna 2500 keer was er gestemd. ‘De Nachtwacht’ van kern Kwintsheul en ‘Westlands Next Topmodel’ van kern Naaldwijk behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats. De toeschouwers waren niet alleen digitaal in grote getale aanwezig, ook langs de waterkanten stonden ze rijendik opgesteld om het corso voorbij te zien varen.

Bindersprijs voor meest creatieve bloemist

De Bindersprijs werd overhandigd aan Johan Huisman, die de openingsboot van het corso geheel in  Sesamstraatstijl had gearrangeerd. Zijn arrangement weerstond de drie prachtige corsodagen bijzonder goed en zag er zondag nog net zo fraai uit als vrijdag bij de afvaart.

De Figuratieprijs, voor de figuranten die zich drie dagen lang onvermoeibaar van hun beste kant laten zien,  ging naar Perfectie in Reflectie van kern Schipluiden. Alice in Wonderland van kern Wateringen en de Nachtwacht van kern Kwintsheul werden tweede en derde.

Fantastisch corsoweekend

Tot tevredenheid van het bestuur is het corso zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Voorzitter Pleun van der Ende: ,,We kijken terug op een fantastisch weekend. Het is mooi om te zien dat alle regionale hulp- en veiligheidsorganisaties mensen beschikbaar hebben gesteld en uitstekend samen hebben gewerkt. Het resultaat was een prachtig en veilig corso voor zowel de  vrijwilligers als de bezoekers”.