23ste Varend Corso flitsend uit de startblokken

KWINTSHEUL – De 23ste editie van het Varend Corso beleefde een indrukwekkende aftrap. In de Heulse Andreashof waren de deelnemers aan het corso, dat op 2,3,4 en 5 juli 2020 zal plaatsvinden uitgenodigd om een thema voor de inzending te kiezen.

Het enthousiasme onder de aanwezigen was groot. De creatieve commissie had er alles aan gedaan om de deelnemers een ruime keuze te bieden in het kader van het thema ‘It’s Showtime’. En… de keuze was reuze, van cabaret tot musical en van klassiek tot dans. Binnen de kortste keren waren de eerste reserveringsformulieren op de moodboards aangebracht.

Deelnemers
Onder de deelnemers waren ook veel nieuwe ondernemers die zich, nu het corso de stap naar Den Haag waagt, bij bosjes hebben aangemeld. Voorzitter Rob Baan, vanwege verplichtingen elders via een skypeverbinding aanwezig, heette de deelnemers van harte welkom en gaf aan dat hij er alle vertrouwen in heeft dat er in het eerste weekeind van juli weer talrijke mooie boten door de grachten en vaarten zullen varen. De aanwezigen kregen alvast een voorproefje van wat hen te wachten staat tijdens een mini-workshop figureren, een goochelshow, musical act en een schitterende dans act van de dames van Dans Creatie.

Figuratie
Creatief brein Anthony Zuiderwijk en hoofdarrangeur Hans Hoogerwerf beloofden de deelnemers dat er vanuit de organisatie alles aan zal worden gedaan om de logistieke onderneming vloeiend te laten verlopen. Alle deelnemers zullen immers een aantal malen tijdens de corsodagen met bussen moeten worden vervoerd. Bovendien wordt, nog meer dan in voorgaande jaren, aandacht besteedt aan de figuratie. In de ogen van het duo Zuiderwijk-Hoogerwerf moet de figuratie er tip top uitzien.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje waarbij geanimeerde gesprekken ontstonden over de bijna onbeperkte kansen die het Varend Corso 2.0 biedt aan de deelnemers.