39. Muziekboot 3

  • Eigenaar: Arie van Zeijl
  • Arrangeur: Sisters Flowers

Vrijdag: Popkoor Rebound T: Muziekboot

Popkoor Rebound is een enthousiast en gezellig koor uit Leidschendam-Voorburg. Het koor bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar! Momenteel zijn er 65 actieve leden. Zij zingen in zes stemgroepen al hun muziek uit het hoofd. Onder de bekwame leiding van dirigent Bart de Jong is Rebound sinds 2012 uitgegroeid tot een hecht koor dat met veel plezier optreedt voor diverse doelgroepen. Zij treden regelmatig op bij festivals en hebben een uitgebreid Engelstalig repertoire met nieuwe en oude gouden hits uit de popmuziek.

Het repertoire bevat een diversiteit aan nummers zoals mooie ballads, uptempo en rocknummers denk hierbij aan; Roller Coaster, Angels, Go your own way, Africa en Crazy little thing called love. Vandaag is er een kleine afvaardiging van het koor aanwezig op de boot. Deze enthousiaste leden laten met veel plezier en passie hun “zangkwalititeiten” aan jullie horen!

Zaterdag: Orkesten St. Gregorius/ De Phoenix

De muziekverenigingen De Phoenix* uit Wateringen en St. Gregorius uit Kwintsheul zijn samen de boot ingegaan. 25 Muzikanten van beide verenigingen laten u vandaag horen dat er veel muziek zit in beide kernen.

En dat al heel lang: de Phoenix bestaat 100 jaar en pakt uit! Op 8 september 1923 kwam het Harmoniegezelschap de Phoenix voor het eerst samen met 25 muzikanten. Leuk detail: het logo van de muziekvereniging van toen is nog steeds in gebruik.

St. Gregorius is nog niet zo oud, maar hoopt het 100-jarig jubileum over 4 jaar te vieren. Hun logo kunt u herkennen aan de bassleutel en de naam.

Typerend voor De Phoenix is hun motto “Muziek maak je samen!” Iedereen die wil, van jong tot oud, is van harte welkom om muziek te maken bij hun muziekvereniging én ze zijn uniek in onze regio met een percussiegroep voor mensen met een beperking. Muziek is voor iedereen!

Nadruk bij Gregorius ligt op vernieuwing, creativiteit, theatrale optredens en het sociale aspect. Onder het motto ‘niemand speelt bij ons de 2e viool’, is Gregorius vooral een vereniging geworden waar muzikanten en slagwerkers uit het hele Westland en omstreken samen muziek maken.

Zondag: Show- and Marchingband Victory
U ziet nu de Victory Percussiongroep, zij maken deel uit van Show- and Marchingband Victory uit Den Haag. Zowel in binnen- en buitenland is deze vereniging erg geliefd. Een uitgangspunt voor deze muzikanten is het spelen van populaire en goed in het gehoor liggende muziek, iets wat de Victory Percussiongroep ook nastreeft. Zij nemen u mee van vrolijke ritmes naar swingende samba’s afwisselend met solo’s van diverse instrumenten.
Victory Percussiongroep Den Haag staat onder leiding van Marco Hopman. Dans lekker mee en geniet van deze sound!