33. Muziekboot 4

Vrijdag: De Gatezangers 
Zaterdag: Koor Geen Gehoor 
Zondag: De Tiereliers (De Lier)

  • Arrangement: Ernst van Woerkom
  • Eigenaar: Barry van der Lans

Vrijdag: De Gatezangers

De Gatezangers is een zanggroep/koor uit de wijk Duivenvoorde in Leidschendam. Het is een onderdeel van de wijkvereniging Nieuw Duivenvoorde. Het koor bestaat al meer dan 18 jaar. Hoofddoelstelling is plezier maken met elkaar en met optredens het publiek vermaken met een afwisselend repertoire. Momenteel heeft het koor 60 leden. Onder leiding van dirigent Wim Keijzer, wordt elke maandagavond gerepeteerd in wijkgebouw De Poort aan de Kastelenring in Leidschendam. Per jaar wordt er ongeveer 10 keer opgetreden in verzorgings- verpleeghuizen, maar ook op festivals en op andere gelegenheden die zich voordoen.

Om lid te worden van het koor zijn geen specifieke kwaliteiten nodig. Er wordt gezongen zonder bladmuziek vanuit een liedjesboek.

Zaterdag: Koor geen Gehoor

Daar komt de Muziekboot met aan boord de Zangers van Het Koor Géén Gehoor uit Monster. De meesten, zoniet allen, kunnen echt niet zingen, maar als u goed luistert zult u wel van mening veranderen. Enthousiast als de zangers zijn hoort u een prachtige aubade.

Zondag: De Tiereliers

‘Voor een lach en een traan, om te zingen of te luisteren’ De Tiere-Liers is een gezellig koor met ongeveer 65 koorleden en bestaat inmiddels 15 jaar. Zij treden veelal op bij evenementen, feesten en partijen. Ook zingen zij met uitgeselecteerde koorleden als ze in kleine zalen optreden.

De naam ”Smartlappenkoor De Tiere-Liers ” is in 2012 gewijzigd in “De Tiere-Liers”. De reden is dat zij naast ruim 10 jaar smartlappen ook heel graag meer moderne liedjes wilde zingen. Wij merken dat het publiek graag meezingt met de nieuwe liedjes van Guus Meeuwis, Jan Smit, Nick en Simon enz. welke dit koor graag ten gehore brengt. Natuurlijk blijven zij de “oude smartlappen” in het repertoire houden, geliefd in de bejaarden- en verzorgingshuizen. Wilt u graag bij dit koor willen zingen. Dat is mogelijk na een stemtest. Extra mannen zijn in het koor van harte welkom. De repetities zijn om de week op een dinsdagavond in “De Ark” te De Lier.