27. Kern Wateringen

Dia de los muertos

  • Arrangement: Annelies Meijboom by-CreAnne
  • Eigenaar: Wim Zwinkels

Dia de los Muertos – Mexicaanse dodenfeest

Het is 1 november, op een dorpspleintje in Mexico worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het feest van het jaar. Dit feest is ter ere van de overledenen, oftewel “Dia de los muertos” (moe-er-tos) – “dag van de doden”. Om de doden te eren maken de Mexicanen een offer altaar met foto’s van de dierbare overledenen welke ze versieren met slingers van oranje bloemen, fruit, broden en kaarsen, dit is te zien op de voorkant van de boot. Op deze dag zullen alle doden voor één dag terug keren naar de aarde. Zo is iedereen weer met elkaar herenigt en speelt ook het Mariachi (Maa-rie-at-sjie) bandje voor één dag weer samen. WOW, wat waren ze eigenlijk goed! Om terug te keren naar de aarde moeten de doden over de brug tussen het dorpsplein en de dodenwereld.
De boot is volledig opgemaakt met diverse bloemen, planten en groentes zoals prachtige Vanda Orchideën, Anthuriums, Rozen, Calatheas en Medinella planten, dit in combinatie met kleurrijke gerbera’s en diverse kleuren pepers om de Mexicaanse uitstraling te creëren.
Niet alleen de boot is voorzien van bloemen, ook de figuratie. De overleden dames dragen hoofdversieringen welke zijn opgemaakt met bloemen.
De arrangeur van de boot, Annelies Meijboom, staat zelf ook op de boot, zij is de Mexicaanse dame die op het dorpsplein de doden eert.