15. Rode Kruis

Rode Kruis 150 jaar

  • Arrangement: Pauline van der Lans
  • Eigenaar: Leo Barendse

Het idee om mee te varen met het corso is aan het begin van dit jaar ontstaan. In 2017 bestaat het Rode Kruis 150 jaar, dus een goede aanleiding om het Rode Kruis te presenteren in een mooie omgeving! Goed om te laten zien dat het Rode Kruis er niet alleen voor wereldwijde hulp is, maar juist ook veel hulp biedt in onze eigen woonomgeving. Zij zijn letterlijk hier om te helpen!

Op de boot ziet u een schilderij met de afbeelding van Henri Dunant, de oprichter van het Rode Kruis. De boot is uitgevoerd in de herkenbare kleuren rood en wit,  daarbij ondersteund door de groene kleur van het levende materiaal. In het midden van de boot is een groot Rood Kruis aangebracht in 3-dimensionale opbouw. Door draaiing gaat het geheel bewegen, waarmee wordt gesymboliseerd dat voor het brengen van hulp,  beweging nodig is.

Let u ook eens op de witte fiets; een EHBO bike! Dit is het nieuwste instrument van het Rode Kruis om snel ter plaatste te kunnen zijn om hulp te bieden.
Met de collectebussen wil het Rode Kruis u, het publiek, bedanken voor al uw giften tijdens de laatste collecte. Want ook om ‘hier’ te kunnen helpen zijn middelen nodig.

Een bijzondere boot van een nieuwe deelnemer!