09. Number One

 CUBA – Latin met Typical Tropical

Sergio & Daphne – eStilo Dance
Typical Tropical

  • Arrangement: Ruud Hazelaar
  • Eigenaar: Aad van Zeijl

Denk je aan CUBA dan denk je al snel aan harde pasteltinten, in de oudere delen van Havana en ook in de dorpen en steden in de binnenlanden van Cuba zijn de huizen vaak in die harde, vrolijke pasteltinten geverfd. Ook de auto’s, die bekende oude Amerikaanse ‘sleeën’ hebben vaak die opvallende kleuren. Met de kleuren van dit arrangement wordt die associatie opgewekt.

In Cuba vindt het leven veelal plaats op straat, ook de handel, in dit geval de handel in sub-tropische vruchten, welke voor deze boot allemaal geschonken zijn door Nature’s Pride. Een ander handelsmerk van de bewoners van dit fantastisch mooie land is de verleiding, de flirt en die verleiding, die flirt wordt hier neergezet door het danspaar van “Typical Tropical’ met hun gestileerde, zwoele dans.

Deze boot, nummer 9 in de stoet, was onderdeel van de officiële opening bij De Tuinderij, toen de eerste boot, vandaar “Number one”

Sergio & Daphne

De liefde voor salsa zit bij deze twee internationaal erkende artiesten in het bloed. Sergio’s energieke stijl en charisma en Daphne’s elegantie en sensuele styling komen perfect samen in de mooiste choreografieën waarin het liefdesspel centraal staat. Of het nu romantisch of flirterig is, uitdagend en energiek, de authentieke shows van dit koppel brengen gegarandeerd een lach op je gezicht.

Typical Tropical

De dans op deze boot wordt uitgevoerd door cursisten van Typical Tropical, een latin dansschool die cursussen verzorgt in een sfeervole dansstudio in Rotterdam. De liefde voor salsa zit bij deze danskoppels in het bloed. De koppels volgen cursussen Salsa, Bachata, Kizomba en Afro. Naast de cusrsussen organiseert Typical Tropical regelmatig grote latin events in de regio Rotterdam.