08. Vriendengroep de Zools

Surfing Safari

  • Eigenaar: Jarin Zwinkels
  • Arrangeur: de Zools

De vriendengroep de Zools – ja, ja, van die halve zool van Andre van Duin – bestaat dit jaar 50 jaar, en is ontstaan in Wateringen uit een VELO-voetbalelftal, aangevuld met meiden van VELO-handbal. Ontstaan in 1973, gemeenschappelijke delers: sport, brommers, uitgaan in Ouwe Droog, vakantie in Lloret de Mar, huisje boompje beestje en elkaar helpen met klussen. Ieder jaar met zo’n 28 m/v een zoolsweekend, verschillende sportieve evenementen, themafeesten en eindejaarsfeestjes. Er kwamen kinderen, kleinkinderen, en ook zij weten niet beter, de Zools is ‘n begrip!

50 jaar lief en leed delen is bijzonder en dit jaar vieren zij dat met een aantal jubeluitjes. 50 jaar vriendschap vieren heeft ook geleid tot het besluit voor het éérst deel te nemen aan het Varend Corso, wat de vriendengroep al jarenlang gezellig vanaf de oever gadesloeg. Dit weekend  bevinden zij zich op het water! Voorbereidend werk is in een kleiner comité  gedaan, plannen bedenken, schetsen tekenen, materialen verzamelen, ja, zelfs in Drenthe, waar 2 Zolen wonen is de op de boot aanwezige bar getimmerd.

50 jaar vriendschap wordt op de Surfin’ Safari vormgegeven:  zoals u zult zien, volop gezelligheid en vrolijkheid, en tijdens het Varend Corso wordt hij bemand door leden van vriendengroep de Zools.