04. Muziekboot 1

Muziekboot

vrijdag: Shantykoor De Vlaardingse Muiters
zaterdag: PerQzzy
zondag: Victory

  • Arrangement: Ernst van Woerkom
  • Eigenaar: Frank Smits

Vrijdag: Shantykoor De Vlaardingse Muiters:

De “Vlaardingse Muiters” is een shantykoor waarvan een aantal van de ongeveer 25 leden al bij andere ( shanty-) koren heeft gezongen. Het koor is in 2007 opgericht. Het repertoire bestaat uit “Shanties & seasongs”. In het Nederlands zou je kunnen zeggen “zeemansliedjes en alles wat daarbij hoort”. Er zitten echte meezingers bij, maar ook een aantal minder bekende liedjes. Op dit moment hebben zij ongeveer 100 liedjes op het repertoire. Het belangrijkste bij het koor is de gezelligheid.

Bij een shantykoor hoort natuurlijk ook muzikale begeleiding, en dit koor bestaat die uit een accordeon, een trom, een gitaar, een fluit en percussie.

Het koor heeft onder andere opgetreden bij het Ronald McDonald huis, de Koninklijke Marine Den Helder en Moravska Trebova in Tsjechië, waar zelfs president Klaus bij ons op het podium stond. Ook de Nationale Taptoe in Ahoy en korenfestivals staan op hun lijstje van activiteiten.

Zaterdag: Perqzzy:

PerQzzy is een ‘Heulse’ jeugdslagwerkgroep die bestaat uit 24 jongens en meisjes uit het Westland en omstreken. Bindende factor is Anneloes Meier, die hun lesgeeft en hen al jaren enthousiast weet te krijgen en te houden om samen te trommelen. De oudsten zijn aangesloten bij de Internationale Bahia organisatie en doen als enige jeugdslagwerkgroep mee met Samba optredens. Samba slagwerk is wat u hoort als ze langsvaren.

Deze slagwerkgroep, bekend van optredens tijdens nieuwjaarsconcerten in De Naald, Westlandse slagwerkdagen, Podium Westland en lokaal in Kwintsheul van de concerten van St. Gregorius, maar ook van de Heulse ‘Oranje’ Feestweek afgelopen juni, heeft een hele beroemde fan: Cesar Zuiderwijk waarmee ze vorig jaar enkele keren mochten optreden. En omgekeerd is Cesar hun voorbeeld.

De groep speelt alle soorten slagwerk/percussie, heel soms vanaf bladmuziek, maar vaker uit het hoofd, of zoals ze zelf zeggen vanuit het gevoel. Vaak bedenken ze zelf slagwerkstukken en met behulp van Anneloes komen daar de mooiste acts uit voort. Kliko’s als trommels gebruiken, body percussie (je lijf gebruiken als slagwerkinstrument), djembé’s, trommels, alles waar je geluid mee kunt maken wordt gebruikt. Meer ‘klassiek’ is het spelen op marimba, xylofoon of vibrafoon, de piano’s van het slagwerk, ook dat beheersen ze. Een aantal van deze slagwerkers spelen ook mee in de harmonieorkesten van St. Gregorius.

Straks hoort u (of u hoort nu) PerQzzy en PerQzzy is Samba met een Brazilian Heartbeat, handen in de lucht voor PerQzzy….

Zondag: Victory

U ziet nu de Victory Percussiongroep, zij maken deel uit van Show- and Marchingband Victory uit Den Haag. Zowel in binnen- en buitenland is deze vereniging erg geliefd. Een uitgangspunt voor deze muzikanten is het spelen van populaire en goed in het gehoor liggende muziek, iets wat de Victory Percussiongroep ook nastreeft.
Zij nemen u mee van vrolijke ritmes naar swingende samba’s afwisselend met solo’s van diverse instrumenten.
Victory Percussiongroep Den Haag staat onder leiding van Marco Hopman.
Dans lekker mee en geniet van deze sound!